Danny és Béla mesekoncert

Hallottál már olyan harsonáról, ami konyhai mosogatóból készült és steel drummal (léleklábassal) kísérik?
Mit szólnál egy bolgár duda és ghánai xilofon duóhoz?

Danny Bain és Ágoston Béla először 2019-ben találkozott, amikor felkérték őket, hogy a híres Művészetek Völgye fesztiválon adjanak egy közös koncertet. Így az együttműködésük a kezdetektől váratlan keveréke lett a különböző kultúráknak, stílusoknak és zenei tapasztalatoknak, és ennek a végtelen lehetőségeit próbálják azóta is színpadra vinni. Már a népi, klasszikus és házi készítésű hangszerek egyedi kombinációja is elég lenne ahhoz, hogy rabul ejtse a közönséget, de Danny előadói fortélyaival és Béla abszurd humorérzékével, az előadásaik valami olyasmivé alakultak, ami elmossa a színház és koncert közötti határokat.
Szörnyű szóviccek, nevetséges rímek, és bolondos történetek vonják be a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakoznak sípolós kutyajátékokkal. Ez nem csupán egy gyerekkoncert, hanem egy zenés revü, melyben Danny és Béla tökéletesen egybesző különböző világzenéket, saját dalokat, mesemondást, vígjátékot és zenebohóc műsort ahhoz, hogy egy igazán egyedi előadást hozzon létre, mely szórakoztat, ámulatba ejt és elragadtat.

És igen, magyar népzenét is játszanak!

Danny Bain: balafon, diddley bow, szivardoboz gitár, ütőgardon, „konyharsona”, sípok
Ágoston Béla: szopránszaxofon, basszusklarinét, trombita, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, kecskeduda, brácsa, kutyajátékok
Időtartam: 45-60 perc
3-tól 99 éves korig ajánljuk

012 (4)

© 2023 Danny Bain – 
Minden jog fenntartva!

Weboldal: Jónizs János