Kodzsugukila, a boszorkány

AFRIKAI MESE BÁBOKKAL ÉS KÜLÖNLEGES HANGSZEREKKEL

Az amerikai zenész, zeneszerző, mesélő és előadó Danny Bain, 2010-ben érkezett Magyarországra, azóta számos gyerekelőadása született, melyekkel bejárta már az országot.
A 2017-ben a veszprémi Kabóca Bábszínházban bemutatott Kodzsugukila, a boszorkány c. előadás a IX. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén különdíjat kapott, és a szintén 2017-ben bemutatásra került A hét királyfi c. nagyszínpadi zenés mese bekerült a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennáléra.
Danny a Kodzsugukila, a boszorkány előadásban nyújtott kiemelkedő alakításáért a 2018. szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon elnyerte a Michel Indali-díjat.

Az "Ez nem az Apu hangja!" című mesekönyve pedig bekerült a Gyerekirodalmi Intézet az év 50 legjobb Gyermek- és Ifjúsági Könyve közé, és a Szép Magyar Könyv díjat is elnyerte.


Dzséli, a zenész és varázsló repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret,
egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt.
A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló, aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek .

Író: Sándor Anna
Zeneszerző: Danny Bain
Tervező: Bodnár Enikő
Rendező: Szántó Viktória
Szereplő: Danny Bain
Játékidő: 45 perc
Helyigény: 5x4 méter
3-10 éves gyerekeknek ajánljuk

Kodzsugukila

© 2023 Danny Bain – 
Minden jog fenntartva!

Weboldal: Jónizs János