Mit mesél Danny?

Egy kis mesemondás, néhány báb, és sok-sok zene!

A Danny mesél program nem más, mint a Magyarországon élő amerikai származású Danny Bain zenés és színházi előadásainak összessége. Egy Danny mesél előadáskor ugyanakkora eséllyel láthatsz egy
hagyományos afrikai dobot, egy brazil berimbaut, egy konyhai mosogatóból készült házi készítésű harsonát, vagy egy létrából és fémhulladákból készült xilofont.
A fülbemászó dallamok, izgalmas történetek és Danny különleges zenés komédiájának együttese egy olyan előadást hoz létre, amely az egész családot rabul ejti.

Danny a világ változatos pontjain tanult zenélni és játszott, előadásaiban pedig ezeket a különböző zenés és mesemondó hagyományokat szövi egybe. A díjnyertes „Kodzsugukila, a boszorkány” előadásban egy figyelemre méltó nyugat-afrikai ütős hangszert láthatunk. A „Jack, a megmentő” előadásban pedig az Appalach-hegység házi készítésű hangszereit és népzenei stílusát ismerhetjük meg.
Danny előadásai egyszerű történetmeséléstől részletesen kidolgozott bábelőadásokig terjednek, de mindegyikre jellemző, hogy a zenélés és a színjátszás közötti határok elmosódnak, és átfogó módon nyújtanak a gyerekeknek lehetőséget arra, hogy fejleszthessék nyelvi készségeiket, zenét és táncot tanulhassanak, és új kultúrákat és hangszereket fedezhessenek fel.

© 2023 Danny Bain – 
Minden jog fenntartva!

Weboldal: Jónizs János